خاصیت ضدباکتریایی ژل رویال علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی به طور علمی اولین بار در سال 1939 توسط McCleskey و Melampy نشان داده شد. مطالعات متعدد دیگری طی دهه های بعد اثرات ژل رویال و 10-HDA به عنوان مهم ترین جزء ژل رویال را علیه باکتری های متعدد از جمله اشرشیا کلای و میکروکوکوس پایوژنز گزارش کردند. سپس در 1990، Fujiwara و همکاران رویالیزین را از ژل رویال جدا کردند و بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration) ژل رویال خام نشان داد که هم باکتری های گرم مثبت و هم گرم منفی که تست شدند، مقاومت کمی به این ماده داشتند. البته برای سویه های باکتریایی متعلق به جنس های بایفیدوباکتریوم، کلستریدیوم، کورینه باکتریوم، لاکتوباسیلوس، لوکونوستوک، استافیلوکوکوس، و استرپتوکوکوس، غلظت مهارکنندگی رویالیزین با رده های آنتی بیوتیکی متعددی یکسان بود.

در سال 2002، محققینی در تایلند فعالیت ضدباکتریایی ژل رویال خام و هر دو عصاره های واجد لیپید و چربی گیری شده را بررسی کردند. همچنین، آنها اثرات این محصول را در شرایط زمانی و دمایی مختلف ارزیابی کردند. نتایج نشان داد که نگهداری ژل رویال به مدت کوتاه در دمای انجماد اثری بر خواص ضدباکتریایی و باکتریواستاتیک این ماده نداشت. درعوض، این محققین مشاهده کردند که فعالیت ضدباکتریایی ژل رویال طی زمان در تمامی دماهای آزمایش شده اندکی افت کرد.

 

فونتانا و همکاران در سال 2004 با استفاده از اسپکترومتری جرمی چهار پپتید ضدمیکروبی به نام ژلین ها را در ژل رویال شناسایی کردند. ژلین های I و II بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را داشتند و بعد از آنها ژلین III بود که فعالیتی علیه برخی میکروارگانیسم ها نداشت. در مورد فعالیت ژلین IV هم هیچ شواهدی به دست نیامد.

Brudzynski و همکاران (2015) اثر گلیکوپروتئین های عسل علیه اشرشیاکلای و باسیلوس سابتیلیس را بررسی کردند و فعالیت های ضدباکتریایی این محصول را به MRJP-1 و تا حدی به ژلین ها نسبت دادند. طبق نتایج آزمایش های صورت گرفته توسط اشراقی و همکاران، نقش ضدباکتریایی ژل رویال را می توان به بخش محلول در اتر، یعنی بخشی که حاوی لیپید و اسیدهای چرب ازجمله 10-HDA است نسبت داد و نه به بخش غیرمحلول در اتر که شامل رویالیزین است.

نشان داده شده که خواص باکتری کشی و باکتریواستاتیکی ژل رویال هم مانند سایر ویژگی ها ارتباط نزدیکی با منشأ جغرافیایی، گونه گیاهی، و تنوع ژنتیکی کولونی های زنبور دارند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]
Summary
فعالیت ضدباکتریایی ژل رویال
Article Name
فعالیت ضدباکتریایی ژل رویال
Description
خاصیت ضدباکتریایی ژل رویال علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی به طور علمی اولین بار در سال 1939 توسط McCleskey و Melampy نشان داده شد. مطالعات متعدد دیگری طی دهه های بعد اثرات ژل رویال و 10-HDA به عنوان مهم ترین جزء ژل رویال را علیه باکتری های متعدد از جمله اشرشیا کلای و میکروکوکوس پایوژنز گزارش کردند. سپس در 1990، Fujiwara و همکاران رویالیزین را از ژل رویال جدا کردند و بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration) ژل رویال خام نشان داد که هم باکتری های گرم مثبت و هم گرم منفی که تست شدند، مقاومت کمی به این ماده داشتند. البته برای سویه های باکتریایی متعلق به جنس های بایفیدوباکتریوم، کلستریدیوم، کورینه باکتریوم، لاکتوباسیلوس، لوکونوستوک، استافیلوکوکوس، و استرپتوکوکوس، غلظت مهارکنندگی رویالیزین با رده های آنتی بیوتیکی متعددی یکسان بود.
Author
Publisher Name
عسل کوهدشت
Publisher Logo
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *