شایع ترین باورهای نادرست مردم در ارتباط با عسل چیست؟

با توسعه بستر فضای مجازی اگرچه آشنایی مردم با عسل افزایش یافته است؛ اما در این بین یکسری باورهای غلط نیز توسط افراد غیرمتخصص ارائه شده است. متاسفانه این نگرش منفی و اطلاعات غیرعلمی باعث شده است، که حتی در صورت خرید عسل طبیعی و با کیفیت به جای لذت و شیرینی کام مصرف کنندگان را تلخ نماید.

لازم است که با دانستن این باورهای غلط و آشنایی بیشتر با این نعمت بهشتی خرید مطمئن و لذت بخشی را تجربه کنیم.

باورهای غلط

1 عسل طبیعی بایستی رنگ تیره داشته باشد: رنگ عسل بستگی به نوع گلی دارد که زنبورعسل از آن شهد جمع آوری کرده است و رنگ عسل های طبیعی می تواند از زلال و آب گون تا کهربایی تیره متفاوت باشد.

2 خوردن عسل و خربزه باعث مرگ می شود! منع مصرف برخی از مواد غذایی با یکدیگر به دلیل تداخلات غذایی وجود دارد و توصیه می شود که دو ماده غذایی همچون ماست و ماهی با هم مصرف نشود و یا این که منع مصرف عسل و خربزه از دیرباز حتی در طب سنتی به آن اشاره شده است اما خوردن عسل و خربزه و احتمال مرگ به هیچ وجه مبنای علمی ندارد.

3همه عسل های بازار تقلبی هستند و عسل طبیعی در ایران یافت نمی شود!! فلات ایران به جهت تنوع اقلیمی و گیاهان دارویی مرکز تنوع عسل های با کیفیت در دنیا است که اگرچه در سایه تقلبات و عدم آگاهی علمی عموم مردم با این عسل ها زمینه بی اعتمادی مردم فراهم شده است اما بایستی بدانید که ایران مهد پرورش و زیست زنبورعسل بوده و تنوع بی نظیری از عسل های با کیفیت در ایران تولید می شود و گواه این ادعا رتبه های برتر باکیفیت ترین عسل در کنگره ها و جشنواره های بین المللی عسل برای عسل های ایرانی عرضه شده در این مسابقات می باشد.

4 شکرک زدن نشانه تقلبی بودن عسل است! شایع ترین باور غلط مصرف کنندگان درباره عسل همین موضوع است اما بایستی بدانید رُس‌بستن  یا شکرک زدن یک فرآیند طبیعی محلول های اشباع از قند همچون عسل می باشد و ارتباطی به کیفیت عسل ندارد. براساس شکرک زدن عسل نمی توان کیفیت عسل را تعیین کرد.

5عسل های امروزه کیفیت عسل های قدیم را ندارند. این جمله نیز گاها توسط برخی از مصرف کنندگان در هنگام مزه کردن عسل شنیده می شود و بیشتر یک حس خاطره انگیز خوب از دوران کودکی است تا یک واقعیت علمی! با توسعه زنبورداری در کشور و کوچ کلنی های زنبورعسل به مراتع بکر ایران تنوع و کیفیت عسل ها افزایش یافته است اگرچه نمی توان منکر تقلبات بازار عسل شد اما قطعا امکان تهیه عسل های باکیفیت و خوش طعم به همان اندازه عسل های قدیم در این زمان نیز فراهم است. فقط بایستی خرید آگاهانه تری داشته باشید.

 

 

6 در مرتع گلی وجود ندارد پس این همه عسل از کجا تولید می شود؟ این جمله نیز توسط برخی از افراد که چندبار سابقه مرتع گردی و کوهنوردی دارند شنیده می شود. در واقع بایستی گفت هر گیاهی فصل گلدهی و شهددهی به خصوصی دارد که زنبورهای عسل با مهارت تمام در این زمان به ملاقات گل ها می رود واگرچه میزان این شهد بسیار کم است اما سخت کوشی و تلاش زنبورها جهت ملاقات میلیون هاگل در نهایت با تولید عسل همراه است. بایستی به این افراد خاطر نشان کرد همان خاری که در هنگام کوهنوردی به لباس شما چسبیده است در واقع گلی بوده است که شهد آن توسط زنبورها جمع آوری شده است و اکنون بعد از دوره گلدهی به خار تبدیل شده است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *